MASAŽA – ČETVRTI ČINILAC SUPER FORME

Razno Trening

Masaža i koliko je zapravo važna?

Muče li vas uporne upale mišića posle treninga, koje, priznaćete, koliko god dosadne bile, dočekujete sa malim osmehom, jer one znače da je trening bio dobar? I prva sledeća stvar na koju pomišljate je – kako što pre da je se rešim, da sledeći trening mogu da dočekam još spremniji? Ukoliko niste naročito veliki fanovi ledene kupke kojoj se podvrgavaju svetski sportisti kako bi svoje mišiće što pre spremili za novi izazov,  možda biste mogli da razmislite o masažama koje su jednako korisne. Znate li da su istraživanja pokazala da masaže imaju dvojak uticaj na naše telo – smanjuju zapaljenje mišića i povećavaju aktivnost mitohondrija, ćelija koje mišićima daju snagu.

Sportska masaža nije više samo za sportiste

Koliko puta ste se posle treninga osetili kao da možete da osvojite Grand slam turnir ili se popnete na vrh Mont Everesta, jer, što se više u trening zaljubljujete, on postaje sve samo ne rekreacija. Treninzi snage, tabata, cross fit – opterećuju naše mišiće kao da smo profesionalni sportisti, pa zašto im onda ne bismo priuštili i sportski oporavak.

Sportskom masažom stvara se bolji mehanički protok krvi i limfe u koži i mišićima. Primarni cilj sportske masaže je da ubrza oporavak, ali i da poveća obim pokreta, ublaži bolove kod istegnuća, sprečava povrede vezivnog tkiva i poboljšava regeneraciju i adaptaciju organizma.

Ni kozmetički benefiti ne izostaju

Naravno, bez poštovanja četiri zakona – umerene ishrane, redovnog treninga, unosa dovoljno tečnosti i masaže, možemo da zaboravimo na ono letnje izvajano telo. Masaža jeste jedna karika u ovom lancu, a često je zaboravljamo, iako nam donosi brojne benefite.

Anticelulit masaža je ručna masaža koja za cilj ima razbijanje nagomilanih naslaga u potkožnom tkivu. Uz upotrebu anticelulit ulja i pridržavanje saveta masera kako bi rezultati bili što brže vidljivi, anticelulit masažom smanjuju se obimi i oslobađa se dosadne ”pomorandžine kore”, čime se finišira look za plažu. Anticelulit masaža zahvata cele noge, stomak i struk.

Maderoterapija kao svetski hit

Kako će oklagije pomoći da izgledamo bolje, sem ako ih u kuhinji koristimo manje, za spemanje testa. Tako što ćemo ih upotrebiti za masažu! Specijalno napravljene, u rukama profesionalca, oklagije, ili popularno nazvana maderoterapija, imaće isti efekat kao i anticelulit masaža. Ono što masaža oklagijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema koji je zadužen za izbacivanje toksina iz našeg tela. Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo uneli u organizam. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem telu.

Da zaključimo, bilo da ste aktivni sportista ili vam samo treba relaksacija posle napornog dana i ubrzanog načina života ili tražite način da se rešite dosadne pomorandžine kore – sve što treba da uradite jeste da izdvojite nekoliko sati nedeljno i svom orgazimu pružite novu dimenziju odmora i opuštanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *