Personalni trener u Beogradu – kako da ga pronađeš

Trening

Ovog puta ti otkrivamo još jednu tajnu: kako da znaš da li je jedan personalni trener dobar?

Čini se nemoguće, bar ne dok ne provedeš nekoliko meseci sa trenerom. A to lako može dovesti do jednog velikog razočarenja – ako izabereš onog pogrešnog.

Na svu sreću, veoma lako možeš saznati da li je neki trener dobar čak i pre no što ga lično upoznaš! Ovde ti pokazujemo sve korake kroz koje prolaziš u traganju za personalnim trenerom i kako da odrediš šta je dobro, a šta loše:

1. Google, gde je personalni trener u Beogradu?

Prvo se svi instiktivno okrećemo našem vernom pretraživaču, Google-u. Grabimo mobilni telefon ili računar u ruke, i krećemo sa našim upitom.

Ako je tvoja pretraga “personalni trener Beograd,” “personalni trener Novi Beograd,” ili pak personalni trener u nekom drugom delu grada, problem na koji možeš naići je to što sada imaš previše ili pak premalo izbora. Prva stranica tvoje pretrage može biti puna trenera koje ne znaš i ne prepoznaješ ili baš suprotono – može biti puna adresa raznih teretana i njihovih cenovnika bez ijedne reči o personalnim trenerima. Ako vidiš samo cenovnike i forume, probaj da proširiš svoju pretragu – na primer, umesto “personalni trener Voždovac” ukucaj baš “personalni trener Beograd.”

Česta greška već pri ovom koraku je da prihvatiš prvi rezultat koji ti Google nudi. Odvojiš dosta svog vremena da upoznaš tog personalnog trenera, samo da saznaš da to nije to, da ne radi ništa od onog što bi personalni trener trebao da radi!

Kako bi izbegli ovu grešku, veoma je važno da se posvetiš pretrazi. Sledeći korak u potrazi za dobrim personalnim trenerom je odgovor na pitanje – da li ovaj trener ima profile na društvenim mrežama i da li su ti profili zaista dobri?

2. Šta mogu da ti kažu društvene mreže

Postalo je prosto nezamislivo da jedan personalni trener nije na društvenim mrežama! Facebook, Instagram, možda čak i Snapchat – tvoj sledeći korak je da proveriš društvene mreže na kojima je personalni trener.

Često ćeš naići na profile koji imaju reč “trener” u svom imenu. Sam profil će ti na prvu ruku biti veoma impresivan. Taj personalni trener radi sve iz filmova! Pokazuje šta sve može da uradi, radi veoma kompleksne pokrete i vežbe od kojih ti se vrti u glavi, i onda pomisliš – ovo je najbolji personalni trener u Beogradu!

Nažalost, to može biti pogrešan zaključak.

Personalni trener treba jasno da komunicira na koji način pomaže svojim klijentima, a ne da koristi društvene mreže kao jedno veliko ogledalo.

Kako onda izgleda dobar Instagram ili Facebook profil?

Prvo i najosnovnije, uveri se da ti trener pokazuje kako radi sa svojim klijentima. Snimci i slike trenera sa svojim klijentom koje su propraćene objašnjenjem zašto je baš ta vežba potrebna ili objašnjava napredak klijenta su postovi koje trener treba da objavljuje. Sledeće, a ništa manje bitno, je edukativni sadržaj koji trener objavljuje. Možda je to objašnjenje kako da se pravilno uradi neki pokret, ili zašto je baš ovaj tip treninga dobar za baš tog klijenta. Možda čak ima dovoljno znanja da objavi post u kojim te uči o osnovama pravilne ishrane.

Takođe obrati pažnju na klijente personalnog trenera. Pogledaj da li je iko od njih sličan tebi, da li imaju iste ili slične probleme i ciljeve. Ako postoje, to znači da taj personalni trener već ima iskustva u onome što ti želiš i da će znati kako da ti najbolje pomogne da dostigneš svoj cilj. Ako ih pak nema, pogledaj koliko su klijenti raznoliki. Ako jedan personalni trener radi i sa sportistima, i sa novim mamama, i sa ljudima kojima je trening potreban u rehabilitacione svrhe, ovo znači da trener zna kako da pravilno personalizuje treninge.

Sada zaista možeš da pomisliš da je to najbolji personalni trener u Beogradu! Ipak, vredi istražiti još malo.

4. Da li trener ima svoj sajt i blog?

Kao što će svaki personalni trener imati bar neku društvenu mrežu, tako će imati i svoj vebsajt na kome postoji i blog. Dobar sajt i kvalitetan blog su jedna od odlika profesionalnog personalnog trenera.

U današnje vreme, ozbiljniji trener će imati svoje mesto na internetu. Obrati pažnju na to kako izgleda njihov vebsajt. Da li se redovno ažurira? Da li sajt nudi informacije o tome gde se trener nalazi? Kako možeš stupiti u kontakt sa trenerom?

Pored samog sajta, definitvno istraži blog. Blog personalnog trenera treba da ti pruži vredan sadržaj. Ovde mislimo na tekstove koji će ti objanisti neku temu i odgovoriti na sve nedoumice. Blog post nikako ne sme da izgleda kao kopija posta na Instagramu – jedna slika i jedan pasus teksta.

Istinski kvalitetan blog je onaj koji ti daje detaljane opise i objašnjenja različitih tema, a takođe je podržan strukom, iskustvom i znanjem.

5. Šta drugi kažu

Posle internet istraživanja, provere društvenih mreža, a zatim i sajta i bloga, sada već nazireš koji je to dobar personalni trener u Beogradu. Ali, vredi uraditi još jednu stvar.

Pitaj druge ljude.

Često na sajtu jednog personalnog trenera možeš naći čitav odeljak u kome su utisci i iskustva klijenata. Pročitaj i pogledaj šta oni kažu. Pronađi onog klijenta koji je najbliži tebi – imate iste probleme, a slične ciljeve – i pogledaj kako je trener pomogao baš tom klijentu.

Ako možeš da privatno razgovaraš sa klijentima personalnog trenera – još bolje! Moći ćeš da saznaš kakav je trener i da li je pravi izbor za tebe iz prve ruke.

6. Obrati se treneru lično

Sada kada već imaš dovoljno poverenja u struku i iskustvo trenera, vreme je da mu se lično obratiš. Prve konsultacije sa personalnim trenerom su često besplatne, tako da nemaš razloga da se ustručavaš!

Tokom tog prvobitnog razgovora i savetovanja, moći ćeš da odrediš da li ti trener odgovara, šta može da ti ponudi, i da li je njegova procedura personalizovanja treninga zaista ona prava. Ne moramo ti napominjati da tokom razgovora takođe treba da obratiš pažnju na okruženje. Personalni trener će često biti deo tima fitnes centra ili pak voditi svoj fitnes klub – pogledaj da li su rekviziti kvalitetni i kakvo je okruženje. Treba da se osećaš prijatno unutar mesta za trening, kao i da se uveriš da su svi rekviziti zaista bezbedni.

Ako je sve dobro prošlo – personalni trener ima edukativne sadržaje na svojim profilima, brine se o svojim klijentima, prvobitno savetovanje ti je dokazalo da ćeš dobiti personalizovan režim treninga – čestitamo! Sada imaš svog personalnog trenera i samo je pitanje vremena kada ćeš stići do svog željenog cilja!

Dobar personalni trener u Beogradu sada više nije nikakva tajna – uz dobro istraživanje veoma lako možeš da ga pronađeš! Mi se trudimo da ti pružimo vredne informacije svakog dana – putem našeg Instagrama, Facebook profila i bloga. Ako te zanima kako tebi možemo da pomognemo, klikni na baner ispod i zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnjacima!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *