Kada sam shvatila da je važno trenirati?

Razno

Dragi Nikola,

 

Već danas i bez odlaganja volela bih da zakažemo treninge koji bi počeli za desetak dana, unapred im se radujem i obećavam da nema više otkazanih termina i izgovora da sam loše noćas spavala pa ne mogu doći, kada shvatiš da sam sinoć izašla na večeru i počastila se alkoholom i duplim desertom.

Znam da se sada smeješ i ne veruješ mi ni reč, ali – ovo nije samo jedna klasična odluka koja će pasti u vodu kad se sledeći put budem vozila kroz Mc Drive. Zašto, pitaš se?

 

Jer sam konačno shvatila zašto je važno trenirati

 

Verovatno ne znaš, ali usled problema sa visokim krvnim pritiskom pre nekoliko noći ostala sam u bolnici. I pored svih problema sa kojima se svaki čovek svakodnevno susreće, a ni ja nisam izuzetak, nema veće istine od one da  – zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu.

 

Odjednom, više me nije bilo briga za 6 propuštenih poziva sa posla ni za 15 mejlova, stan koji nisam uspela da sredim onoliko koliko sam želela i za tri kafe već ugovorene za praznike. Kroz glavu mi prolazi samo jedno – kako da se do ovoga više nikada ne dovedem? I tad shvatam zapravo, zašto je važno trenirati. 

 

A opet – kada iz ove perspektive vratim film u nazad, nisam sigurna da sam se pretrgla da problem sprečim, potpuno nesvesno.

 

I te sve češće glavobolje – to su problemi na poslu. Vrtoglavica i gubitak daha – samo se nisam naspavala i zaboravila sam da doručkujem.

 

Trening – ma to kad stignem, srećom dobra mi je genetika, pa ne moram previše da se trudim.

 

Vidiš i sam, iz greške u grešku – bukvalno do bolničkog kreveta.

 

Stidim se svoje neodgovornosti prema sebi, prema suprugu i klincima. Nisam im baš dobar primer kad me drugi put u toku dana vide kako jedem “s nogu”.

 

Zato više neću odlagati. Možeš li molim te da me podsetiš na sve zdravstvene parametre koje treba da izmerim pre nego što dođem u Titan?

 

I, sećaš li se onog plana ishrane koji smo trebali da izradimo, jer nikako da stignem da ti pošaljem sve namirnice kojima raspolažemo? U prilogu su, kao i nekoliko jela na koja sam alergična i nekoliko koja nikako ne jedem.

 

Razmišljajući “dobro, odakle da počnem” setila sam se onoga što si mi stalno ponavljao. “Zdravlje je najdragocenija vrednost i najsnažniji imeprativ – bez obzira na starosnu dob, pol ili nivo obrazovanja.”

 

Izvinjavam se na preopširnom mejlu, mislim da sada shvataš da konačno shvatam ozbiljnost situacije.

 

Kad počinjem? 😀

 

Pozdravi ekipu u moje ime i vidimo se uskoro,

Nevena

Sada je jasno zašto je važno trenirati, a vi ste se potpuno pronašli?

 

Ukoliko želite da započnete svoje fitnes putovanje sa nama, klikom na OVAJ LINK proverite koje pakete treninga imamo u ponudi. A Titan Fitness Camp vam uz ovu poučnu priču poklanja i potpuno besplatan test trening.

Kako do poklona?

 

Kliknite na baner ispod, popunite kontakt formu  i osvojite BESPLATAN TEST TRENING.

 

Ukoliko i dalje budete imali bilo kakva pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate u vezi sa bilo kakvim nedoumicama, a mi ćemo biti srećni da pomognemo i razrešimo ih sve.

 

 

6 komentara

    1. Hvala Marice drago nam je da vam se blog svideo i nadamo se da će ovaj text bar malo uticati na vas da se što pre aktivirate. Slobodno pišite ako vam je potreban neki savet oko treninga ili ishrane,tu smo da pomognemo:-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *