Zašto smo svojim klijentima savetovali da za praznike jedu koliko žele?

Razno

Nova godina i Božić su dani u kojima su naše trpeze najbogatije i kojima se najviše radujemo i sa nestrpljenjem iščekujemo. Stolovi širom sveta puni su raznih ukusnih đakonija, pečenja, salata, kolača, torti i raznih pića. Ko bi im odoleo? I da li se uopšte treba odupirati? 

Kao što svi znamo većina te hrane je kalorična, masna, puna šećera… ukratko – hrana koja nije baš zdrava. 

Znači, za praznike nema jela? 

Slasnu gozbu za novogodišnje i božićne praznike ipak treba izbegavati? 

Naravno da ne. 

Poenta je u sledećem: ljudi se previše opterećuju šta će sve pojesti između Nove godine i Božića umesto da se fokusiraju i paze šta jedu između Božića i Nove godine.

Kada ovo kažemo svojim klijentima dolazi do sveopšteg oduševljenja i onog čuvenog: “Znači ovih dana mogu da jedem baš šta hoću?”

Evo zašto savetujemo malo opuštanja, onim najvrednijim. 

Ne tovi se prase uoči Božića – Zašto smo svojim klijentima savetovali da za praznike jedu koliko žele?

Da se ne lažemo, neće nas par dana između Nove godine i Božića učiniti gojaznim i napraviti šlauf oko stomaka. Ako smo cele godine pazili šta smo jeli i redovno trenirali razliku u našem telu i to da li smo snažni, zategnuti i mišićavi ili sve visi na nama, neće praviti ono što jedemo u danima između  Nove godine i Božića.  

Hajde da malo promenimo način razmišljanja – hajde da se fokusiramo na dugoročne ciljeve, da napravimo i zapišemo šta želimo i napravimo jasnu strategiju kako ćemo to i da ostvarimo. Hajde da se hranimo zdravo, vežbamo redovno, unosimo dovoljno tečnosti i trudimo se da spavamo dovoljno i kvalitetno. Saveta za mršavljenje danas ima mnogo, a mi smo sumirali najvažnije u 5 SMART saveta za mršavljenje 👈👈klikni i pogledaj

Ukoliko svaki od ovih saveta poštujemo tokom cele godine, par dana masnog pečenja, sarme, ruske salate i torti neće apsolutno ništa promeniti. Naprotiv, sa uživanjem se prepustite svim novogodišnjim čarolijama sa porodicom i dragim ljudima. 

Ipak, ne dozvolite da ti praznici traju mesec dana. Zna se koliko lenjosti sebi možemo da dozvolimo, a da ne utiče na naše rezultate. Nedelju dana je skroz okej, ali ceo januar? Pa i ne baš. 

Ukoliko se ne hranimo zdravo cele godine… 

Sa druge strane – bez navike zdrave ishrane i treninga, kojima ćemo dodati novogodišnje prejedanje (slobodno možemo tako da se izrazimo), gde bi ono moglo da nas dovete? Svuda, sem do osećaja opuštanja i rasterećenja. 

Ono što se najčešće dešava kada nemamo i ne pridržavamo se nekog plana ishrane i treninga je to da se posle prejedanja oko Nove godine i Božića osećamo loše danima, budemo besni na sebe i osećamo grižu savest i krivicu.

Promenite strategiju – budite vredni tokom cele godine, a onda uživajte punim plućima za novogodišnje i božićne praznike!

Želim da budem vredan/na cele godine, ali ne znam odakle da počnem

Jasno vam je sve što smo gore napisali, ali se plašite da nećete znati sami da odredite ciljeve, pronađete trening i ishranu za sebe, a i discipline bi tu moglo da manjka?

Možemo da pomognemo! Klikom na baner ispod pročitaćete više o našim besplatnim konsultacijama i potpuno besplatnom probnom treningu. 

Više nema izgovora, zar ne? 

I zapamtite, što pre počnete, pre će stići dobar osećaj koliko želite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *